Wednesday, February 27, 2013

Monday, February 25, 2013

mama :')

assalamualaikum w.b.t

hai hai hai. ;D

lately kan, cik bella dah kurg bebel lah. byk diam. byk duk sorg2. byk duk kat penjuru pkir mse depan smbil pegang buku fizik. #eh oke yg last skli tu tipu. hee

tp seriusly cik bella dah kurang bebel dah. mungkin bella bebel tu dah tak relevan ngn diri cik bella lagi.

oke. tujuan post pada jam ini adalah untuk membebel tentang ke HOMESICK kan cik bella.

msty dlm aty korg ckp. ''eh dye ni. uma dekat je kot. gedik je nk homesick2.''

eii. bia lah. mama ayah ngn kakak adalah numb 1 bg cik bella. i will do anythin for them. tady mse sibuk2 training. wktu admin mama call. #start music sedeyh.

mama call sebab rndu nk dgr sore cik bella. mama ckp mama masak bubur chacha. faberet cik bella kot. andd after mama call, cik bella trus nangis. #oke. aku mmg anak mnje. peduli ap korg nk ckp ape.(tbe2 gengster. hee)

serius. rnduu mama. :'(

mama. terima kasih dah jage adek yg nakal dan mnje nie selama nie.
 #bukti gamba yg mnunjukkan cik bella gedik. hee
p/s: tak semesty nye kena tggu hari ibu baru kte wish and appreciate ibu or mama or mak whtsoever kte kan? appreciate them everyday. everymin. everysec. in ur every breath. mum, i do really love you :')

Ya Allah, terima kasih kau dah berikan aku insan sehebat mama. sekuat dan setabah itu akan ku contohi. lindungi dan berkatilah kedua ibu bapaku di dunia dan akhirat.

Friday, February 22, 2013

i will be brave.

i will not let anything.

take away.

what's standing infront of me.

ignore kan yg di censored itu. hihik

Thursday, February 21, 2013

kesabaranku

assalamualaikum wbt

oke. todays post cik bella sgt serius. bg yg sedang dlm kemurungan tidak disyorkan baca bagi mengelakkan sebarangan kejadian tidak diingini berlaku.

actually post ni lebih kepada utk intake cik bella. intake kesayangan cik bella. intake 8.

cik bella paham kte tengah krisis sekarang.

and cik bella syg semua dalam intake. tak kesah lah sebanyak mana belit yg korang dan cik bella dah buat tp tak terlambat lagi rasenye utk kte berubah.

yg cik bella nk luahkan disini sikap kte. oke sebelum cik bella bebel dgn lebih lanjut. cik bella nk mntk maaf. bukan nk nasihatkan siapa2. tp ni utk peringatan kepada cik bella gak.

perkara ni senang je setel kalau semua bagi kerjasama. consider perasaan org lain. fikir ap yg kte dpt atau tugasan tu sebagai amanah. buat dgn ikhlas. insya Allah, Allah msty permudahkan utk kte.

akhir kata. cik bella syg intake nie. walaupun sikit. kte mampu kan. :)

xoxo

Wednesday, February 20, 2013

Kerana Allah mencintaimu, maka Dia mengujimu, supaya kau lebih dewasa.

Thursday, February 14, 2013

malam mesra KDSI I 2013

assalamualaikum wbt.
post kali nie. cik bella nk share video persembahan divisyen cik bella mse malam mesra kat kdsi ritu.
maaf lah kualiti tak elok. tarian terabur ckit. sbb cik bella kot. tak bpe rety menari. tradisional lak tu. tp alhamdulillah mlm tu kami menang numb 2. yey! tepuk tgn sket. hihik.

oke lets enjoy the video :)
video

Wednesday, February 13, 2013

assalamualaikum. wbt.

oke cik bella tanak bebel byk2. nk bg tgok gmba. suke tak suke tak? err =.=''



p/s: alhamdulillah. thanks Allah for givin me time to live. to breath. :)

Tuesday, February 12, 2013

seseorang kata. untuk aku barangkali.

No news from you today, i hope that you're doing alright there. 
I know that life gets tough sometimes, but don't ever give up to live.
15 - 17 February : camping kat Melaka.

18 February : First kuliah Semester 4. yey!

Bismillahirahmanirrahim.
harap sem 4 cik bella serajin Rasulullah s.a.w.
setabah Saidatina Khadijah. selembut akhlak Saidatina Aisyah. aminn~

KDSI I

assalamualaikum wbt

alhamdulillah. bru ade mood nk story sepanjang 2 mggu setengah kat kdsi.
supaya anda tidak boring. meh tngok ni dulu.

status merdeka la konon =.=''
ape yg dpt cik bella katekan utk training kat kdsi nie. emmmm. BEST gile oke. dah la EMA jam 0630H. cool kan. kat kosass pown tak cmgini. hihik.

oke supaya tak nmpk bebelan memuncak. cik bella list kan ape yg cik bella lalui sepanjang 2 minggu and bpe ari tah kat kdsi tu.

1. Most important thing dpt blaja byk sgttt psl navy. best2. blaja psl marine eng. maritime law. naval com. byk ah cte dye. 

2. Dapat divisyen yg tersanggggggaaaaaaaatttt lah mcm family. serius! cik bella syg gila kat korg. tak larat nk list byk2 nme yg ade kat memori nie. tp yg paling cik bella rindu saira. shikin. azlia. mai. hisyam. khairul. yusuf. kirin. 

pls ignore aku yg hitam tu. =..=''
3. Dapat less taji. haha. taji yg teramat kurg. thanks to subby yg terlibat. but cik bella mmg takbole lupe ade 1 subby tu. takleh mention sini bhye. nk tau msg ea. #eh takpsl.haha. haaa subby tu suke sgt amek divisyen cik bella. tp sbnnye dye sgtttt la caring psl divisyen cik bella smpai jadi divisyen terbaik haa. alhamdulillah. :)

4. Dapat menari. yes menari. haaa. kat kdsi ni jugak mengaja cik bella jd penari. jgn pkir bukan2 ea. menari tarian tradisional. haha. mmg klaka. dala praktis bpe jam je. alhamdulillah menang numb 2. boleh tahan gak dak2 divisyen cik bella menari. siap kne bahan gak la ngn subby mse cik bella menari ngn partner. seb baik partner sporting and klaka. haih khairul2. hee. agak2 msuk AJL utk etnik kreatif bole menang nie. kekononan disitu.

5. Dapat senior poyo terlebih. mcm2 nme kteorg create utk snior kat sne. hihik. kejam btol tp aku kurg amek port. bia la senior ni bermaharajalela. layan kan sje. tp yg suke bg front support tu mmg cik bella dendam. tah pape. org dah amek air smyg suh front support kat lecak. rumput2 kotor. eyyy. ajak bertumbuk nie. #opss cover cket attitude cik bella oi. behave. haha. tp after all tade la dendam sgt. buat ape dendam2 nie. tak baik. Allah marah.

6. Dapat parut kat kaki. tolak la duit hantaran ni.

7. Dapat star jump dari KFA. yey~ akhirnye KFA sedar kewujudan cik bella. #eh tah pape.

8. Dapat kenal dgn ramai org. best. and paling gembira dpt tau jugak numb tentera yg dekat ngn cik bella tu. senior lebih seratus dari cik bella. sweet 06. thanks a lot poyo ;p

oke dala kot. meh tgok gmba.



ubt utk lapor HAT

yey~alhamdulillah. 
p/s: tahun 1 selesai dgn jayanye. thanks ya Allah dah permudahkan urusan cik bella kat sne. harap2 tahun 2 nnt shine bright like a diamond in the sky. hihik. lagu tema tanak mental spnjg 2 minggu setengah kat sne. pown boleh kan.

Monday, February 11, 2013

everytime

at night i pray
that soon ur face will fade away

smile pls cik bella

ika. wanie. 

Friday, February 8, 2013

namun harus ku akui. ade ketika diminda.

kau menjelma kembali.

tak mungkin. kerana sayang.

kadang kala aku terkenang.

#sekadar menyanyi.

Thursday, February 7, 2013

untuk dia II


nk update sikit je

assalamualaikum wbt

haiiiiiiii~ rnduuu kan. oke2 #syok sendiri. hihik

nk story byk psl kdsi nie. tp tggu dulu la ea. nk siapkan plot dulu. sbb byk sgt nk story nie.#tak perlu kot. sje nk ngade2. hee
yg paling penting nye cik bella syukur sgt kdsi tade la seteruk mne yg disangka kan.
btol. mmg cik bella belajar untuk mnjadi seorg pegawai di sne. alhamdulillah.

p/s: oke i'm started to miss them, Zain Alpha :')